Livet, politiken och Rävarna|Populärkulturella Funderingar

Sport|Zlatan

■■■

Zlatan Ibrahimovic!!!! PSG-BASTIA 1-0

■■■

Humor|Från Verkligheten

20130914_225132-1

■■■

Humor|Ingrid, 75, dödade räven med sina bara händer

räv3

Räven smög sig in i hönsgården för att knipa sig en höna. Men det satte Ingrid, 75, stopp för. – Jag tog tag i honom, slungade honom runt två  varv och drämde honom i stentrappan.

Mejla Ingrid äger fem höns som hon är beredd att försvara till sista blodsdroppen. Det visade hon prov på strax före klockan fyra på natten när en tjuvaktig räv hälsade på i byn utanför Sundsvall. – Jag hörde ett rävskrik. Det är svårt att förklara hur det låter, men jag har fyra katter och de kom inrusande allihop.

En stund senare hördes ett högljutt kacklande från hönsgården och Ingrid gav sig ut i mörkret för att göra upp med räven. Väl framme hos hönorna märkte hon att räven hade tagit sig in i hönsburen och sprang omkring. – Jag försökte fånga honom fler gånger. Så sprang han plötsligt förbi mitt ena ben och då fick jag tag på hans svans. Ingrid tog ett fast grepp om räven och styrde stegen mot husets stentrappa.  – Jag slungade honom två varv runt, drämde honom i trappan. Sen var han död.  En av hönsen är nyfiken och dum, hon brukar stoppa ut huvudet genom gallret. Det hade hon nog gjort nu också, för räven hade bitit henne i halsen. Men alla fem var alldeles lugna efter att jag hade tagit räven och de hade lagt ägg på morgonen. De litar på mig. 

■■■

Lämna en kommentar